De Bongerd

De woningen
In De Bongerd vindt u verschillende typen 3-kamerappartementen. Alle appartementen zijn luxe uitgevoerd. De complete keuken is ingericht met een keramische kookplaat, combi-magnetron, een rvs afzuigkap, koelvriescombinatie en een vaatwasser. De badkamer heeft een ligbad, aparte douche en een designradiator. Verder hebben de woningen een apart toilet en een inpandige berging. Ieder appartement heeft een eigen balkon, loggia (inpandig balkon) of een tuin. Bewoners kunnen een parkeerplaats huren in de afgesloten parkeerruimte onder het gebouw.

De gebouwen
De Bongerd bestaat uit 33 en 38 appartementen verdeeld over twee vrijwel identieke complexen. De gebouwen van De Bongerd zijn deels vier en deels vijf verdiepingen hoog. Dit relatief kleine complex heeft een gemoedelijke sfeer. 

Omgeving

De appartementen liggen in een rustige, afwisselende omgeving direct tegenover het Máximapark. De woningen hebben daardoor een weids en groen uitzicht. In het park zijn diverse mogelijkheden voor ontspanning en sportieve activiteiten. De woonomgeving van De Bongerd is gevarieerd. In 't Zand is naast nieuwbouw ruimte voor monumentale boerderijen, oude lintbebouwing, oorspronkelijke natuur, fruitboomgaarden, paarden en schapen.

Voorzieningen

Leidsche Rijn heeft volop voorzieningen als winkels, scholen, sportcentra en het treinstation Terwijde.