Vlinderbuurt

De woningen
De eengezinswoningen van de Vlinderbuurt zijn er in zes verschillende woningtypen: Herenhuizen, Parkhuizen, Groeihuizen, Hoekwoningen, Stadswoningen en Hofwoningen. De woningen zijn bijzonder gevarieerd en hebben drie tot vier slaapkamers. De luxe badkamer heeft een ligbad en een aparte douche. De keuken is ingericht met een afzuigkap, vaatwasmachine, koelvriescombinatie en een combimagnetron. Alle woningen hebben een achtertuin. Ieder huis heeft een stenen buitenberging voor bijvoorbeeld de fietsen. Daarnaast hebben veel woningen een dakterras. De woningen liggen verdeeld over drie woonhofjes. Deze hofjes zijn alleen toegankelijk voor de bewoners en zo een veilige plek om de kinderen te laten spelen.

Omgeving
De woningen van de Vlinderbuurt liggen op de grens van 't Zand en Parkwijk. Deze wijk is een ideale plek waar alle voorzieningen zoals basisscholen en winkels op loopafstand liggen. Maar liefst 5 parken bepalen het woonklimaat: het aangrenzende Amaliapark, t Zandpark, Park Grauwaert, de Hoge Weide en natuurlijk het Leidsche Rijn Park.

Voorzieningen

Leidsche Rijn biedt steeds meer uitgaans- en sportmogelijkheden voor jong en oud. Een film in bioscoop 't Zand, theater in Vredenburg of picknicken in het Leidsche Rijn Park. In de zomer fietst u zo naar de recreatieplas Haarrijnse bad.