Leidsche Rijn

Aan de rand van Utrecht, op ongeveer vijf kilometer van het centrum, ligt de wijk Leidsche Rijn. Het centrum en de nieuwbouwwijk zijn direct met elkaar verbonden. Met het openbaar vervoer en via de fietsboulevard reist u gemakkelijk heen en weer.

Net als in de binnenstad, vindt u in Leidsche Rijn volop voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvang en sportcentra. Bovendien heeft de wijk een eigen treinstation (Utrecht Terwijde). Leidsche Rijn krijgt steeds meer horeca- en winkelvoorzieningen. Zo kunt u winkelen in winkelcentrum Parkwijk, de winkels in de oude kern van De Meern en het futuristische winkelcentrum The Wall. De wijk is dus van alle stadse gemakken voorzien.

De woonomgeving van Leidsche Rijn is gevarieerd. Er is zeker niet alleen nieuwbouw. Monumentale boerderijen, oude lintbebouwing en oorspronkelijke natuur krijgen alle ruimte. U kunt genieten van de rust en de groene omgeving. Fruitboomgaarden, paarden, schapen, u vindt het hier allemaal. Leidsche Rijn biedt in alle opzichten het beste van twee werelden.

Meer informatie
Op de gemeentelijke website www.leidscherijn.nl vindt u uitgebreide gegevens over Leidsche Rijn, de voorzieningengids en actuele informatie over de wijk.